ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

ΗΧΟΣ

Ευρετήριο Άρθρου

 

Το κουρμπάνι του Αγίου Χριστοφόρου

 

ΚΡΕΑΣ  ΜΕ  ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

 

ΤΟ  ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ

ΚΡΕΑΣ  500(όχι λιγότερο)-750 ΚΙΛΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ

 

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ  100 ΚΙΛΑ

 

ΠΟΛΤΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ  5 ΚΙΛΑ (10τεμ Χ 500 gr)  &

PUMARO (χυμό) 5 ΚΙΛΑ (20τεμ Χ  250gr)

 

ΛΑΔΙ  24 ΚΙΛΑ(4τεμ Χ 6κιλα)

 

ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ 1 ΚΙΛΟ ,  ΜΠΑΧΑΡΙ 250gr  & ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ 500gr.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΤΟ ΚΡΕΑΣ (750 κιλά)  ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ 12 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΖΑΝΙΑ, ΕΝΩ

(τα 500 κιλά  σε 10) ΓΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ. .ΞΑΦΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΗΣ ΒΡΑΣΗΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΛΑΔΙ & ΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ 2-3 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΒΡΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΤΗΣ .

ΟΤΑΝ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ  ΣΚΕΤΟ –ΣΤΕΓΝΟ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ  ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ.

 

ΠΡΙΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ  ΖΥΜΑΡΙΚΟ  ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΧΛΑΖΟΥΝ  ΜΑΖΙ &  ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Σ’ ΑΥΤΑ.

ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΛΟΓΕΙ 8-9 ΚΙΛΑ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΕΝΩ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ 5 ΚΙΛΑ.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ & ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ

ΗΣΥΧΑ( με το χαβά του όπως λένε)

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

 

 

***ΣΗΜΕΙΩΣΗ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ &

ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΑ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ Κ’ ΑΥΤΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΤΙΜΟ & ΥΓΙΕΙΝΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ…!

 

 

***ΠΡΟΣΟΧΗ ***

ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ-ΓΑΝΩΜΕΝΑ….

 

 

ΧΑΤΖΟΥΔΗ –ΒΛΑΧΟΥ ΟΛΓΑ