ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

ΗΧΟΣ

Ευρετήριο Άρθρου

 

Μπομπότα

Υλικά

1 λίτρο νερό
8 κουτ. σούπας αραποσιτάλευρο
μισό φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι (μία κοφτή της σούπας, για πιο αρμυρή)
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά στη κατσαρόλα στους 180 βαθμ. C και ανακατώνω  συνέχεια μέχρι να πήξουν.
Όταν αρχίσουν να βράζουν (εκεί που κινδυνεύω με εγκαύματα) υπολογίζω περίπου να το αφήσω (το μείγμα) άλλα 4 λεπτά, ανακατεύοντας έντονα (μέχρι το μπράτσο  να σφίξει).
Κρατώ μαζί με την κατσαρόλα και το σκέπασμα για να γλυτώσω  από τα πιτσιλίσματα και καψήματα!
Βάζω τη μπομπότα στο πιάτο  και πασπαλίζω με ζάχαρη
Για μπομπότα γλυκιά στα υλικά προσθέτω ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό, με μία κουταλιά της σούπας γεμάτη μέλι (βρασμένο όλο αυτό, μέχρι το μέλι να γίνει νερό).
Μαρία Λιναρούδη Παπαζά