ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

ΗΧΟΣ

Ευρετήριο Άρθρου

 

ΨΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

1,5 κιλό σπανάκι,  2 ματσάκια άνιθο, 1 κούπα ρύζι καρολίνα,  1,5 κιλό αρνί, ή κατσίκι, 1 κούπα ελαιόλαδο χαλ\κής, αλάτι, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι.
Εκτέλεση 
Πλένω καλά το κρέας και του στραγγίζω τα πολλά νερά.   Πλένω το σπανάκι, το κόβω σε μέτρια κομμάτια, πλένω το ρύζι, πλένω και κόβω τον άνιθο. Σε μια λεκανίτσα ανακατώνω, το σπανάκι, τον άνιθο, το ρύζι, το αλάτι, το μπαχάρι και το πιπέρι.
Στο ταψί του φούρνου, αλείφω με το λάδι, στρώνω τα υλικά της λεκανίτσας ομοιόμορφα, από πάνω βάζω το κρέας το ποίο αλατοπιπέρωσα κομμένο σε μέτρια  κομμάτια  και από πάνω ριχνω και 1,5 κούπα νερό για να μην πιάση το σπανάκι.

Το περιχύνω με το υπόλοιπο λάδι. Το φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνω στους 180 C ώσπου να ψηθεί το κρέας και κατά διαστήματα το παρακολουθώ μήπως χειάζετε νερό για το ρύζι.

Η συνταγή ειναι το σήμα κατατεθέν για το Πάσχα σε Βόρεια και κεντρική Χαλ\κη.

Καλή επιτυχία

Μαρ.Λιναρούδη-Παπαζά