ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

ΗΧΟΣ

Ευρετήριο Άρθρου

 

Ροξάκια

Υλικά

2 ποτήρια νερού νερό, 1/2ποτήρι νερού λάδι, μια τσιμπιά αλάτι, 7 αυγά, 2ποτήρια νερού αλεύρι και 2 βανίλιες .

 

Εκτέλεση ¨

Βράζουμε το νερό με το λάδι και τα 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Σσβύνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη ζύμη βάζουμε τα αυγά,  ίσως πρέπει να βάλουμε λιγότερα από 6 για να μην μυρίσει αυγίλα, επίσης βάζουμε και 2 ασπράδια.

Κρέμα

1 λίτρο γάλα, 1 κόρν –φλάουρ, 1 κουτάλι βιτάμ και 2 κρόκους αυγών.

 

Προσοχή! Τα ΑΥΓΑ μπαίνουν στα γλυκά αφού κατεβάσουμε τα υλικά από τη ΦΩΤΙΑ.

 

Καραμέλωμα

Βάζουμε τη ζύμη στο κορνέ  και σε λαδωμένο ταψί κάνουμε μπαλάκια. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε από το φούρνο. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε στη μέση (να μην χωρίσουν), τα γεμίζουμε κρέμα, τα καραμελώνουμε και καλή επιτυχία!!!

Μαρία Λιναρούδη Παπαζά