ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

ΗΧΟΣ

Ευρετήριο Άρθρου

 

Σπιτικό βούτυρο

Ζεματώ καλά την κατσαρόλα και βράζω το γάλα ,το αφήνω (το γάλα) εκτός ψυγείου να ξυνίσει και να κόψει δηλ να γίνει για πέταμα..

Βάζω το ξυνισμένο αυτό γάλα σε μιά λεκάνη,την οποία (λεκάνη )τοποθετώ μέσα σε μιά άλλη λεκάνη μεγαλύτερη που περιέχει κρύο νερό .Με μιά ξύλινη σπάτουλα αρχίζω να κτυπώ το ξυνισμένο γάλα σιγά και σταθερά γιά αρκετή ώρα .

Σε κάποια φάση θα δω ότι πάνω στην σπάτουλα θα αρχίσει να κολλάει κάτι και να βαραίνει, είναι το βούτυρο που αρχίζει να βγαίνει ,συνεχίζω το χτύπημα σταθερά και το βούτυρο αυξάνει, ανακατεύω συνέχεια και όλο και πιο πολύ μαζευεται ,σε αυτό το σημειο ρίχνω κρύο νερό όχι πολύ παγωμένο κι μαζεύω το φρεσκοκαμένο βούτυρο.

Φοράω γάντια πλαστικά και την μάζα αυτή του βουτύρου την πλένω με κρύο νερό.

Την πλένω τόσο ,όσο να μην βγάζει πλέον ορό ,το νερό να είναι καθαρό ,το ζουλώ πολύ σφικτά με τα χέρια μου να φύγουν όλα τα νερά ,το αλατίζω το κλείνω σε πλαστικό δοχείο και το τοποθετώ στο ψυγείο

Καλή επιτυχία

{flike}

Μαρία Λιναρούδη Παπαζά